Antikorový riad má niekoľko výhod – do karát jeho obľúbenosti hrá nízka cena, odolnosť voči nárazom či hrdzi. Čo však robiť, ak sa nám v nerezových hrncoch či na panviciach niečo pripáli? Poraďte si pomocou týchto skvelých domácich receptov.
Recept číslo 1
Jeden z najjednoduchších a pritom veľmi účinných receptov odporúča použiť vodu s octom. Zmiešajte obe ingrediencie, nalejte na pripálený riad a priveďte do varu. Niekoľko minút nechajte postáť a pripálenina by sa sama mala začať oddeľovať od povrchu. Ak sa jej veľmi nechce, pomôžte jej drevenou vareškou, hrniec prepláchnite a na záver umyte klasickým saponátom.
Recept číslo 1 – upgrade
Upgrade vyššie uvedeného receptu predstavuje použitie sódy. Začiatok postupu je rovnaký – vodu s octom v hrnci postavíme na sporák a necháme zovrieť. Po pár minútach a zložení zo sporáku pridáme do roztoku 3 – 4 lyžice sódy a necháme pôsobiť. Po chvíli vylejeme a vyčistíme hubkou na riad. Ak je pripálenina zvlášť odolná, posypeme ju sódou aj druhýkrát a necháme pôsobiť – drhnutie by malo byť o poznanie jednoduchšie.
Netradičný recept
Že vyčistiť nerezový riad sa dá aj celkom inak dokazuje nasledujúce video. Verili by ste, že pripálenina sa dá z hrnca odstrániť za pomoci niekoľkých kociek cukru? Keďže je lepšie raz vidieť ako 100krát počuť a čítať, pozrite si video-dôkaz o účinnosti tohto receptu.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=z8cVnib3lLs